RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У Києві попрощалися із загиблим журналістом та бійцем ЗСУ: фото

9 травня у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі відбулася церемонія прощання з військовим журналістом Олександром Маховим. 4 травня у віці 36 років кореспондент загинув від обстрілів окупантів під Ізюмом на Харківщині.

Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Попрощатися з Олександром Маховим, який захищав країну від російської навали, прийшли сотні людей.

"Покладаючи на труну воїна живі квіти, люди підходили до згорьованої нареченої загиблого - Анастасії Блищик, аби підтримати тендітну дівчину, яка не знає, як жити далі. Як і не знає, як повірити в те, що серце її найбільшого кохання зупинилося назавжди", - зазначає видання.

Вони планували одружитися після Перемоги, та на заваді стала війна.

Махов багато років працював на телеканалах "Україна" і "Україна 24", останнім часом працював на каналі "Дом". Шеф-редактор телеканалу "Дом" Олексій Мацука розповів, що Олександр був "скелетом їх команди".

Примітно, що на війну Махов пішов удруге: у 2015-му воював добровольцем на Донбасі, а з 24 лютого 2022 року - обороняв країну у складі ЗСУ.

Сам він родом з Луганської області, тому по-особливому відчував, що означає війна.

"Настав час визвольної війни. Буду битися і вбивати - скільки матиму сил. Служу українському народові!", - цитує видання воєнкора від 24 лютого.

Нагадаємо, що на війні з російськими загарбниками загинув український фотограф Роман Солонінка, автор логотипів Центру ветеранів АТО та їхніх сімей "Поруч". Він загинув, захищаючи Україну від окупантів.