RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Битва за Донбас: що означатиме для України перемога над окупантами

У разі перемоги у битві за Донбас, Україна прагнутиме звільнити всі свої території від російських окупантів. Проте шлях переговорів із РФ теж не можна виключати.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Financial Times.

За його словами, картина перемоги – це концепція, що розвивається, для України. Так, спочатку перемога виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, та розплата за завдані збитки.

"Наразі, якщо ми будемо достатньо сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде вирішальним для подальшої динаміки війни, то безумовно перемога для нас у цій війні буде звільненням решти наших територій", - зазначив Кулеба.

Він наголосив, що лише поразка Росії дасть можливість Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відновити експортну економіку. Якщо ж Київ отримає більше військової підтримки, ЗСУ зможуть відкинути окупантів із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот та розблокувати прохід до моря.

При цьому Кулеба визнав, що кровопролиття може бути надто великим, і Україні, можливо, доведеться вести переговори щодо врегулювання. У цьому випадку, за його словами, Київ хотів би "підійти до неминучого моменту із найсильнішими картами".

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна не відмовиться від територій на сході, навіть щоб покласти край війні з Росією, а українські військові готові боротися з російськими окупантами на Донбасі під час битви, яка може вплинути на перебіг всієї війни.