RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Не лише снарядами та ракетами: хакери з РФ атакували сайти телеком-операторів України

9 травня російські хакери здійснили масштабну DDoS-атаку по сайтах українських телеком-операторів.

Про це інформує Держспецзв'язок у Telegram.

Там зауважили, що російський агресор атакує українську інфраструктуру не тільки боєприпасами та ракетами, а й за допомогою кібератак.

При цьому росіяни навіть не намагаються приховати свої дії, викладаючи повідомлення про хакерські атаки в Інтернет.

"У День перемоги над фашизмом ворожі хакери розпочали масштабну DDoS-атаку на сайти провідних телекомунікаційних компаній України... Ховатися немає сенсу – весь світ знає, хто весь цей час маскувався за анонімними кіберзловмисниками", - йдеться у дописі.

У відомстві зазначають, що попри часткову недоступність порталів частини атакованих телекомунікаційних компаній, мережі працюють без збоїв, лише у деяких користувачів можливе незначне погіршення якості Інтернету.

Фахівці вживають усіх заходів для зниження впливу DDoS-атаки. Загалом атака суттєво не порушила роботу компаній та надання послуг своїм споживачам.

"Імовірною метою кібератаки є використання її для проведення чергової інформаційно-психологічної операції проти українців. Російські злочинці ще раз намагаються позбавити українців доступу до інтернету та правдивої інформації, посіяти панічні настрої", - додають у Держспецзв'язку.

Нагадаємо, що 9 травня, у день, який Росія перетворила на масовий культ "побєдобєсія", у телепрограмі росТБ з'явилися антивоєнні висловлювання. Так хакери "привітали" сучасних нацистів-росіян.