RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Пентагон передасть ЗСУ високоточні ракети з лазерним наведенням: фото, відео та характеристики

США не припиняє підтримувати Україну у боротьбі із російськими загарбниками – цього разу Міноборони Сполучених Штатів закупить для ЗСУ реактивні боєприпаси з лазерним наведенням.

Про це повідомили у Washington Post.

Зазначається, що зброя та обладнання, які будуть закуплені в американських оборонних компаній, представляють окрему категорію військової допомоги Україні - ці комерційні поставки доповнюють поставки зброї, які Пентагон постачав зі своїх наявних запасів.

Серед іншого, Україні нададуть 70-мм ракети з лазерним наведенням на суму 22,6 мільйона доларів США.

Ці ракети відомі як Advanced Precision Kill Weapon Systems (APKWS), — їх можна запускати з повітряних і з наземних мобільних пускових установок. Вони мають напівактивну лазерну систему наведення і входять до комплекту озброєння гелікоптерів та літаків, що являє собою модифікований 70-мм некерований реактивний снаряд Hydra 70.

Ракета діаметром 2,75 дюйма (70 міліметрів) заповнює нішу між некерованими ракетами та протитанковими боєприпасами, що забезпечує точність нейтралізації невеликих цілей на полі бою.

Для ракети є два варіанти запуску – як і некерована Hydra, коли снаряд обертається і у варіанті прямого пуску. У першому дальність складає 1,5-5 км (0,93-3 милі) у другому – 2-12 км (1,2-7,4 милі).

Ракети APKWS повністю сумісні з усіма пусковими пристроями для НАР Hydra 70 та можуть використовуватися всіма літаками та гелікоптерами, які здатні нести некеровані ракети.

За допомогою яких пускових установок ЗСУ здійснюватимуть пуски боєприпасів з лазерним наведенням, наразі невідомо. Ймовірно, це будуть мобільні установки на автомобільному шасі, або на модифікованій для цих завдань бронетехніці.

Також до пакету допомоги від Сполучених Штатів входять кошти на закупівлю артилерійських боєприпасів та радіолокаційних систем.

Раніше ми писали, що увійде до дев'ятого пакету військової допомоги США Україні.