RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Маріуполь може "потонути" у фекаліях: що задумали окупанти

Багатостраждальному Маріуполю, який практично стерли з лиця землі окупанти, загрожує нова небезпека. Росіяни можуть буквально втопити Маріуполь у фекаліях. Найбільший ризик у цьому – стрімке зростання інфекційних захворювань та зростання смертності.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Так, повідомляється, що 12 травня окупанти анонсували тестовий запуск міської насосної станції у с. Старий Крим. За їх твердженням, вода йтиме самопливом по місту та її вистачить приватному сектору та першим поверхам багатоповерхівок.

"Технічно можливо запустити насосну, електрику до якої протягнули з Нікольського району. Однак, топографія Маріуполя не дозволяє таку подачу води без застосування інших насосних в середні міста. Тому водопостачання як такого не буде. При цьому це призведе не тільки до підтоплення по ділянкам прориву, але переповненню каналізаційної системи, яка не працює і запуск її навіть не заплановано. Не складно прорахувати, до чого це призведе. Окупанти вирішили просто втопити Маріуполь в лайні буквально. Найбільший ризик в цьому – стрімке зростання інфекційних захворювань та зростання смертності. Хоча цілком можливе, що то частина плану окупантів", - розповів про небезпечну ситуацію Андрющенка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що головою окупаційної "міліції" в Маріуполі призначили зрадника України Олега Моргуна, який раніше втік до Росії і вже отримав російське громадянство.