RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Рашистським "гауляйтером" Маріуполя став ексначальник міліції: всі подробиці

Головою окупаційної “міліції” у Маріуполі призначили зрадника України Олега Моргуна, який раніше втік до Росії та вже отримав російське громадянство.

Нова військова допомога Україні та загроза наступу на Київ: онлайн подій війни 9 травня

Про це колишній заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін повідомив OBOZREVATEL.

У серпні 2014 року Моргуна за сепаратизм затримали бійці батальйону "Шахтарськ" разом із народним депутатом Олегом Ляшком – вони звинуватили його в підписанні разом із керівниками підприємств та міською владою "Меморандума про порядок і безпеку" з лідером прихильників "ДНР" у Маріуполі.

Потім Моргуна відпустили, і він втік до окупованого Новоазовську, де став головою Новоазовського району самопроголошеної "ДНР". З часом його перевели до іншого району.

Зазначається, що у 2016 році Моргун отримав посвідку на проживання, а потім і громадянство РФ, і прописався в Таганрозі.

У 2017 році Приазовський районний суд Запорізької області засудив колишнього в. о. начальника Маріупольського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області Олега Моргуна за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (Участь у терористичній організації) КК України до 11 років позбавлення волі.

І ось тепер уродженець Вінниці Моргун знову повернувся до Маріуполя, отримавши посаду начальника окупаційної "міліції" міста.

Раніше ми писали, що кількість убитих російськими окупантами мирних жителів у Маріуполі перевалила за тисячі, ховати людей просто ніде, тож тіла вже вивозять у навколишні села.