RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Війна переходить у тривалу фазу: Рєзніков спрогнозував важкі тижні для України

Росія до 9 травня зазнала стратегічної поразки в Україні і не змогла знищити нашу країну шляхом військової інтервенції, але попереду на нас чекають не менш важкі тижні.

Про це на сторінці у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Окупанти не зуміли досягти своїх цілей шляхом військової інтервенції та зміни влади в Україні, але війна ще не закінчена - попереду на нашу країну чекає тривала фаза війни. Наразі необхідно ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проектувати нашу силу так, щоб ворог нарешті не витримав, зазначив міністр.

І хоча Росія все ще переважає Україну в ресурсах, ЗСУ надійно довели, що здатні захистити країну. Зокрема, відбувся тектонічний зсув - за місяць Україна пройшла інтеграційний шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років.

"На нас очікують надзвичайно складні тижні. Скільки їх буде – точно не скаже ніхто. У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора. Тому ми робимо усе можливе і неможливе, щоб наблизити звільнення нашої землі. Зростання тиску санкцій на Росію та збільшення іноземної допомоги Україні у перспективі кількох місяців мають створити умови, за яких Кремль остаточно втратить шанси досягти бодай якогось успіху. Тоді повинно з’явитися нове вікно можливостей для України",- наголосив очільник Міноборони України.

Раніше міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що за підсумками зустрічі представників оборонних відомств понад сорок країн світу на базі "Рамштайн" було прийнято стратегічне рішення про перехід на західні калібри та техніку.