RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

На похороні Путіна зіграє "Рамштайн"? Рєзніков озвучив підсумки зустрічі міністрів НАТО

Міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що за підсумками зустрічі представників оборонних відомств понад сорок країн світу на базі "Рамштайн" було прийнято стратегічне рішення переходу на західні калібри та техніку.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

"Зокрема ми вже отримуємо артилерію калібру 155 мм і поступово це забезпечить повну взаємодію української армії з арміями країн НАТО", - заявив глава відомства.

Рєзніков також нагадав, що ще три місяці тому це завдання вважалося майже неможливим, а зараз наші артилеристи, які тренувалися на САУ 155-мм калібру на полігоні в одній з країн, вразили ціль першого пострілу і потім допомогли іноземним колегам удосконалити комп'ютерну програму, що керує цією САУ.

"Загальний висновок за підсумками зборів на базі Рамштайн – йдеться про справді історичні зміни, які найближчими тижнями – місяцями будуть матеріалізовані", - заявив міністр оборони України, додавши, що коаліція на підтримку України проти кремлівського зла посилюється.

Нагадаємо, раніше представники Бази Повітряних сил США назвали зустріч представників оборонних відомств на базі "Рамштайн" "історичною".