RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Махінації з паливом: які нові схеми використовують на АЗС

Через війну з російськими окупантами та численні обстріли Кременчуцького нафтопереробного заводу, в Україні виник дефіцит та подорожчання пального. Крім того, на ситуації намагаються нажитися недобросовісні продавці.

Про схеми обману розповідає "Сегодня".

На одній із заправок у Києві на касі приймали лише готівку і лише без здачі, тобто купити треба або 10 літрів за 650 грн, або 20 літрів за 1300 грн.

"Даю 650 грн і касир при мені сканує один з пачки талонів, які у неї на столі, і вибиває чек. Я бачу його і прошу, мені відмовляють. Починаю сабантуйчик, тому що розумію, що різницю ціни купон-готівка вони кладуть собі в кишеню", – розповів волонтер Павло Утвенко.

Крім того, бензину чоловікові налили менше за той обсяг, який був вказаний на колонці.

В Одесі застосовують схему з чеками - одна з відомих мереж АЗС збуває паливо за однією ціною, а в чеку для податкової пробиває іншу. В одному із випадків у чеку ціна на дизель вказана 44,74 грн/л. При цьому розрахунок відбувається безготівково через додаток, і вже у додатку літр того ж таки палива продають по 52,99 грн.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України призупинив державне регулювання цін на пальне. З операторами ринку домовилися про максимальну вартість бензину та дизельного палива у мережах АЗС.