RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

За дитячі сварки, м'ясо та відмову вийти заміж: як українських біженців у Британії виганяють із дому

Через війну, яку Росія веде в Україні, вбиваючи дітей та мирних жителів, багато українців були змушені шукати притулку за кордоном. У Британії місцеві жителі часто не знаходять спільної мови з біженцями та виставляють їх на вулицю.

Про це пише Daily Mail.

Місцева влада стикається з проблемою, що біженців, які прибули до Великої Британії за програмою "Дім для України" (це близько 26 тисяч людей), часто повідомляють про виселення всього за день. Однією з українок повідомили про виселення через текстове повідомлення.

Британці відмовляють українським біженцям у проживанні з різних причин – одну із сімей попросили виїхати, бо господарі – вегетаріанці, а українці їли м'ясо. Іншій жінці поставили умову – проживання в обмін на заміжжя.

Українку Ольгу та її трирічного сина Микиту, британська родина вигнала з дому тому, що хлопчик не зміг порозумітися з дітьми господарів будинку.

Крім того, багато британців, які дали притулок українцям, виявилися не готовими до того, що багато з них травмовані війною: деякі українські діти падають на підлогу, почувши гучні звуки, сприйнявши їх за бомби.

На щастя, уряд не кидає в біді українських біженців, яких виганяють британці, та працює над програмою "повторного підбору" для тих, хто опинився без житла.

Як повідомляв "Апостроф", українців, які рятуючись від війни, евакуювалися до Польщі, безкоштовно лікуватимуть на рівні з громадянами країни.