RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні запрацювала програма миттєвої допомоги евакуйованим: кому та скільки платять

Міністерство соціальної політики України озвучило суми виплат, що виділяються на евакуйованих із зон бойових дій людей - це стосується також інвалідів та дітей.

Про це повідомила прес-служба відомства у Telegram.

Глава міністерства Марина Лазебна повідомила про початок роботи програми надання миттєвої допомоги людям, які евакуюються поїздами з місць активних бойових дій, окупованих, оточених чи заблокованих противником населених пунктів.

У рамках проекту люди, які евакуюються поїздами з "гарячих точок", отримують одноразову миттєву допомогу прямо під час евакуації у розмірі 3000 гривень – на кожну дитину або людину з інвалідністю та 2000 гривень – на кожну іншу людину.

Також Мінсоцполітики фінансує виплату такої допомоги за рахунок коштів, що надходять від благодійників на гуманітарний рахунок – його було відкрито у Національному банку України для допомоги постраждалим від війни. Відомство перерахує гроші "Укрпошті", яка забезпечує виплати людям одразу після їхнього прибуття на безпечні території.

Громадянам України не потрібно нікуди звертатися для оформлення цієї виплати - інформацію для виплат людям, які евакуюються, надають працівники "Укрзалізниці". Вони збирають дані безпосередньо під час руху евакуаційних поїздів.

Нагадаємо, в Україні добровольцям та членам сімей загиблих захисників та захисниць будуть призначені соціальні пільги та гарантії.