RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Ворог готується до нового наступу: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Станом на 18:00, 21 травня, на 87-му добу героїчного протистояння України окупантам, командування військ РФ продовжує проведення заходів прихованої мобілізації, у тому числі на тимчасово окупованих українських територіях, для заміщення поранених або повністю ліквідованих бойовиків. Наразі триває підготовка підрозділів рашистських військ для відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Найзапекліші бої ведуться у Східній операційній зоні.

Читайте також: Масовані обстріли Донбасу та терор на окупованих територіях: онлайн подій війни 21 травня

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

"Для посилення угруповань ворог формує резерви зі складу 36-ї загальновійськової армії східного військового округу та активно використовує військово-транспортну авіацію для перекидання живої сили та матеріально-технічних засобів до прикордонних з Україною районів", - наголошується у повідомленні.

Водночас загарбники наразі проводить роботу щодо “націоналізації” компаній-представників телекомунікаційних послуг.

Сіверський напрямок

Рашисти обстріляли такі українські населені пункти на Чернігівщині: Семенівка, Блешня та Гірськ. Також ракетами вони влучили в об'єкти у Житомирській і Полтавській областях.

Слобожанський напрямок

Ворог продовжує активні бої для утримання займаних територій. Зокрема, завдавав авіаційних ударів та обстрілював з артилерії райони населених пунктів Чорноглазівка, Прудянка, Дементіївка і Тернова. Таким чином окупанти намагалися заблокувати вихід ВСУ на держкордон.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Слов’янський напрямок

У цьому напрямку російські війська готуються до відновлення наступу. Зокрема, протягом дня ворог обстрілював з артилерії райони населених пунктів Велика Комишуваха та Довгеньке Харківської області.

Донецький напрямок

Противник хоче прорвати оборону українських захисників, аби вийти на адмінмежу з Луганщиною. Він обстрілював позиції Сил оборони України та цивільні об’єкти уздовж лінії зіткнення зі всього свого озброєння. Удари з авіації також були здійснені окупантами у районах населених пунктів Врубівка Луганської області та Бахмут Донецької області.

Лиманський напрямок

Окупаційні війська продовжують готуватися до наступу у цьому напрямку. Штурмом з авіації та артилерії намагалися взяти населені пункти Липове, Василівка, Мар’їнка та Новомихайлівка, але все безуспішно. Також ворожа авіація завдала удару по селу Микільське Волноваського району Донеччини.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Наступальних дій з боку рашистів не було. Були обстріли цивільної інфраструктури біля Времівки Донецької області, Ольгівського, Затишшя, Гуляй-Поле, Оріхова, Новоданилівки та Кам’янського Запорізької області.

Південнобузький напрямок

Активних бойових дій не було. Основні зусилля супротивника наразі зосереджені на утриманні зайнятих територій, розвідувальних дій та заходах з інженерного обладнання тимчасово зайнятих позицій. Також окупанти обстрілюють з мінометів та артилерії населені пункти, що близькі до лінії зіткнення.
Також Генштаб повідомив, що суттєвих змін не було на Волинському та Поліському напрямках.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Раніше ми писали, що за даними Генштабу ЗСУ, ліквідовано вже близько 28 850 окупантів в Україні, станом на ранок 21 травня. За ніч було вбито 150 рашистів.