RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Росія перекинула на Донбас "Термінатори": британська розвідка оцінила плани Кремля

Для посилення свої сил у наступі під Сєвєродонецьком окупанти задіяли єдину групу, у якій на озброєнні стоять бойові машини підтримки танків "Термінатор" - центральну групу російських військ.

Про це свідчить новий огляд британської розвідки про війну на Twitter-акаунті Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, ця група вже зазнавала значних втрат у війні в Україні, коли намагалась вийти до східної частини Києва у перші дні російського вторгнення у лютому.

Як зазначає розвідка, БМПТ "Термінатор" створені, щоб прикривати танки, після досвіду афганської і чеченських війн.

"Сєвєродонецький напрямок залишається одним з найближчих тактичних пріоритетів для РФ. Проте із максимум десятьма "Термінаторами", які там задіяні, їхнє застосування навряд чи суттєво вплине на хід кампанії", - йдеться у повідомленні.

Фото: Vitaly V. Кузмін/Wikipedia

Раніше ми писали, станом на 22 травня, російські окупанти в Україні активізували свої основні сили на оточення та захоплення Сєвєродонецька, оскільки на решті напрямків рух застопорено. Противник проводить операцію з перекриття українських наземних комунікацій між Сєвєродонецьком та Лисичанськом через річку Сіверський Донець. Про це свідчать карти від Інституту вивчення війни (ISW) та Ukraine War Map.