RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Росія намагається оточити та захопити Сєвєродонецьк: оновлені карти боїв в Україні

Станом на 22 травня, російські окупанти в Україні активізували свої основні сили на оточення та захоплення Сєвєродонецька, оскільки на решті напрямків рух застопорено. Противник проводить операцію з перекриття українських наземних комунікацій між Сєвєродонецьком та Лисичанськом через річку Сіверський Донець.

Читайте також: Росія стягує сили і готує новий наступ на позиції ЗСУ: онлайн подій війни 22

Про це свідчить актуальна карта військових дій в Україні від Інституту вивчення війни (ISW) - організації, яка займається політичними дослідженнями та питаннями національної безпеки США, а також відповідну карту на 22 травня опублікував Ukraine War Map.

"Російські сили активізували зусилля по оточенню та захопленню Сєверодонецька 21 травня і, ймовірно, продовжать робити це найближчими днями, оскільки зусилля на інших напрямках наступу, включаючи Ізюм, залишаються значною мірою застопореними", - йдеться у дослідженні.

За прогнозами Інституту, рашисти планують осадити та оточити останній український опорний пункт у Луганській області – Сєвєродонецьк для того, щоб отримати вигоду зі своїх невеликих успіхів із захоплення, досягнутих на дузі Рубіжно-Сєвєродонецьк-Луганськ-Попасна. ISW називає це битвою за Сєвєродонецьк.

Наразі російські бойовики переключили свою увагу із захоплення металургійного заводу "Азовсталь" на зміцнення окупаційного контролю над Маріуполем.

Крім того, окупанти кидають свої основні сили навколо Харкова, щоб заблокувати ЗСУ дорогу до міжнародного кордону.

Також російська окупаційна армія стягує свої сили в районах Запорізької та Херсонської областей, щоб надалі розпочати наступальні дії на південному напрямку.

Фото: twitter.com/War_Mapper

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Нагадаємо, на 88-у добу героїчного протистояння українського народу російським загарбникам, за даними Генштабу ЗСУ, ворог продовжує ракетами обстрілювати нашу країну з метою знищення критичної інфраструктури, а Білорусь посилює розвідку.