RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Британський прем'єр звернувся до дітей України: у вас мільйони друзів у всьому світі

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон написав відкритий лист дітям України, в якому нагадав, що вони не самотні й висловив упевненість, що наша країна переможе у війні з російськими окупантами.

Текст листа опублікував Sky News.

Джонсон попросив дітей не забувати про дві речі.

По-перше, про те, що вони повинні безмірно пишатися "своєю країною, своїми батьками, своїми сім'ями та своїми солдатами, і найбільше пишатися собою".

"Багато хто з вас бачили або пережили те, свідком чого не має бути жодна дитина. Тим не менш, щодня українські діти вчать усіх нас, що означає бути сильним і гідним, високо тримати голову навіть у найважчі часи, я не можу придумати кращого прикладу для наслідування для дітей та дорослих у всьому світі", - написав британський прем'єр.

По-друге, Джонсон запевнив українських дітей, що вони не самотні.

"Можливо, вас розлучили з друзями вдома, але у вас є мільйони інших людей по всьому світу. Тут, у Сполученому Королівстві, ми вивішуємо українські прапори над нашими будинками, офісами, церквами, магазинами та ігровими майданчиками, навіть над моїм власним дахом на Даунінг Стріт, де вікна заповнені соняшниками, намальованими британськими дітьми. Наші молоді люди малюють ваш прапор у своїх класах і роблять сині та жовті браслети на підтримку вашої країни", - розповів Джонсон.

Він додав, що вірить, що Україна виграє цю війну і всім серцем сподівається, що невдовзі маленькі українці зможуть повернутися до своїх будинків, шкіл та родин.

"І що б не трапилося, скільки б часу це не зайняло, ми у Великій Британії ніколи вас не забудемо і завжди будемо пишатися тим, що можемо називати вас своїми друзями", - наголосив прем'єр-міністр Великої Британії.

Раніше "Апостроф" розповідав, як у тимчасово окупованому Скадовську Херсонської області місцеві підлітки вирішили поспілкуватися з російським військовим на тему історії, чим вивели його із себе.