RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Харківський губернатор назвав завдання ЗСУ у стратегічній галузі

Хоча ЗСУ виграли битву за Харків, російські окупанти не припиняють обстріли обласного центру та атаки на інших стратегічних напрямках. Завдання українських захисників - якнайдалі відсунути ворога та звільнити території області.

Про це в ефірі телеканалу "Рада" повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов.

Ворог б'є містом із реактивних систем залпового вогню.

"У місті Харків кілька тижнів ми фіксуємо тишу, але це тиша відносна та оманлива, бо вдень знову було обстріляно Київський район міста. Ворог б'є з реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган", і, на жаль, обстріл долітає в будь-який район Харкова", – уточнив голова Харківської ОВА.

Синєгубов додав, що зараз ведуться активні бойові дії на півночі та північно-східному напрямку області. Для ворога Харківщина та Харків – це стратегічна область. Росіяни не залишили ідею захопити регіон, бо для них це плацдарм та коридор для поповнення військ на Луганській та Донецькій територіях. Також небезпечними є Вовчанський, Куп'янський та Ізюмський напрями.

"Наше завдання звільнити наші території, відсунути подалі ворога, а потім відновити інфраструктуру, налагодити життя і, разом з цим, вирішувати як ми зміцнюватимемо наші кордони. Це відповідно і будівництво фортифікаційних споруд, адже безпосередньо лінія кордону з РФ у нас становить 315 км. "Це велика територія, і ми маємо повністю зміцнити її ", - резюмував керівник області.

Раніше "Апостроф" публікував інтерактивну карту наступу окупантів на Харківську область квітня до кінця травня та відступ ворога, завдяки вмілій роботі українських захисників.