RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Бої за Харків: як змінювалася ситуація на фронті з початку квітня

Однією з областей, що постраждали від нападу рашистів, стала Харківська - у планах окупантів було захопити її і, зокрема, сам Харків, проте завдяки зусиллям територіальної оборони та ЗСУ ворог відійшов до російського кордону. Вже 14 березня у російській та українській версіях "Вікіпедії" з'явилася стаття про беззаперечну перемогу ЗСУ у боях за Харків.

У мережі опублікували інтерактивну карту наступу рашистів на Харківську область з квітня до кінця травня та відступ ворога завдяки вмілій роботі українських захисників.

Так, червоним кольором умовно позначено наступ ворожих військ на Харківську область, синім – оборона ЗСУ, бежевим – сіра зона.

На початку квітня російські війська почали наступати на Харківську область із півночі, північного сходу та сходу, поступово займаючи території. Приблизно в середині квітня ворог отримав гідну відсіч від українських захисників і не мав можливості просуватися далі.

З 20 по 30 квітня синього кольору на карті стає все більше - ЗСУ не лише відбиває атаки ворога, а й починає контрнаступ у багатьох напрямках. Ближче до 10 травня багато ділянок Харківської області знаходяться у сірій зоні. Проте, вже до 21 травня, на карті переважає синій колір – українські військові відбили атаки ворога та відтіснили його до російських кордонів.

Раніше ми писали, як українські бійці врятували Харків від захоплення.