RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

"Жити у нормальній, великій країні": екіпаж крейсера "Москва" намагався "підкупити" українських військових

Екіпаж ще не знищеного крейсера "Москва" пропонував захисникам острова Зміїний здатися, вибравши "правильну сторону". За це обіцяли квартири, високі зарплати та пенсії в Росії.

Про це свідчить аудіозапис, який опублікувала Державна прикордонна служба.

На ньому чутно, як росіяни закликають українських прикордонників не брати участь у війні на користь західних "господарів" та озвучили низку переваг полону в РФ. Мовляв, що будуть жити у "нормальній, великій країні".

Окупанти просили захисників Зміїного здійняти білий прапор та виконати низку їхніх вказівок, зокрема, розрядити зброю та припинити зв'язок з українським командуванням. На що російський корабель отримав відому нецензурну та лаконічну відповідь від українських прикордонників.

Сталося це 24 лютого. Після чого про долю захисників острова Зміїний майже не було чутно – казали, що вони загинули. 28 лютого вияснилось, що всі прикордонники потрапили в полон.


Варто зауважити, що крейсер "Москва" було ліквідовано ракетами "Нептун" у ніч на 14 квітня.

Нагадаємо, що, як вважалося, автор фрази про "російський військовий корабель" Роман Грибов, більше місяця тому звільнений з російського полону, розповів про перші дні війни та будні у полоні рашистів.

Також ми писали, що справжнього автора знаменитої фрази про російський військовий корабель дістали з російського полону. Проте ім'я прикордонника тримають у секреті і це не Роман Грибов.