RU  UA  EN

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

Всі новини

Херсону та околицям загрожує затоплення: на захопленій ворогом Каховській ГЕС виникли проблеми

З першого дня вторгнення в Україну РФ підступно вчиняє військові злочини. Окупація Каховської ГЕС загрожує підтопленням міста та селищ поблизу, росіяни не дають ремонтувати гідроагрегати.

Про це повідомляє "Апостроф".

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов зазначив, що через пошкодження Каховської ГЕС під загрозою затоплення знаходяться навколишні села та окуповане місто Херсон.

"Наразі на захопленій окупантами Каховській гідроелектростанції скидаються великі обсяги води, оскільки не працюють два гідроагрегати, які окупанти не дають змоги відремонтувати", - повідомив Громов.

При цьому він додав, що частково було затоплено місто Нова Каховка - постраждали місцева набережна та парк.

Каховська ГЕС перейшла під контроль окупантів у перший день війни, 24 лютого. Крім того, окупанти практично одразу захопили всі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу, 27 лютого зруйнували тимчасову дамбу і пустили воду до Криму.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що, щоб уникнути просування ЗСУ у східному та південному напрямках, російські окупанти скидають великі обсяги води на захопленій Каховській ГЕС - під загрозою затоплення сама Нова Каховка, навколишні села та Херсон. У місті вже частково затоплено зелену та берегову зони.