RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Окупанти затопили міста на Каховському водосховищі: бояться удару ЗСУ

Задля унеможливлення просування ЗСУ у східному та південному напрямках, російські окупанти скидають великі об'єми води на захопленій Каховській ГЕС - під загрозою затоплення сама Нова Каховка, навколишні села і Херсон.

Про це повідомив місцевий житель на Facebook-сторінці, опублікувавши фото затопленого парку, де лавка та дерево занурені у воду.

Він зазначив, що у місті уже частково затоплено зелену і берегову зони.

"А в Голій Пристані в плавнях рівень води за годину піднявся майже на метр - розповіли місцеві жителі. Вони впевнені, що російські окупанти роблять це навмисно, щоб затопити частину територій і унеможливити просування ЗСУ", - написав він.

Крім того, чоловік зазначив, що працівники станції наразі змушені скидати воду з Каховського водосховища у великих кількостях, оскільки рашисти не дозволяють відремонтувати дві турбіни.

Інформацію про вимушений скид води на умовах анонімності Центру журналістських розслідувань підтвердив працівник Каховської ГЕС.

"Через захоплення гідроелектростанції ми не маємо змоги відремонтувати два гідроагрегати. Вони не працюють, тому ми змушені скидати воду з Каховського водосховища в такому великому об’ємі. Фактично, ми її просто зливаємо і втрачаємо гроші", – розповів він.

Раніше ми писали, що жителі села Демидів Київської області власноруч зруйнували дамбу під час загострення військової ситуації у регіоні, щоб не пропустити рашистів до української столиці – фото повені облетіло весь світ.