RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Не лише воювати: навіщо ще в Україні можуть мобілізувати громадян

Після перемоги України у війні, ліквідація наслідків бойових дій стане першочерговим завданням – таким чином частина українців буде "призвана" вже після закінчення війни в рамках цільової мобілізації.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram-каналі.

Мета цільової мобілізації – це допомога у ліквідації наслідків самих боїв, а також надзвичайних ситуацій (викликаних війною чи ні). Крім того, наслідки необхідно буде ліквідувати в містах та селах, які прийняли на себе удар засобів ураження – ракет, бомб, касетних снарядів та інших.

Також відновлення потребуватимуть об'єкти критичної інфраструктури - для нормального функціонування населених пунктів потрібно буде відновлювати підірвані залізниці, відбудовувати зруйновані аеропорти, дороги, а також нафтобази та інші важливі об'єкти.

За словами Тараса Мельничука, в Україні також на час воєнного стану планують залучати працівників чи волонтерів без відповідних документів до надання соцпослуг. На даному етапі не всі змогли виїхати з дому разом із потрібними паперами, проте допомога багатьом категоріям населення потрібна вже зараз.

Раніше ми писали, кого і навіщо призивають до армії під час цільової мобілізації.