RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Посилають на забій: у "ЛНР" та "ДНР" готуються бунти дружин "мобілізованих"

У мережі з'явилися скрини звернень дружин мобілізованих військовослужбовців "ЛДНР" до колишнього прокурора Криму Наталії Поклонської, яка у 2014 році перейшла на бік окупантів, - жінки акцентують увагу на велику кількість правопорушень під час призову та просять перевести військових на третю лінію оборони.

Читайте також: ”Мобілізовані” робітники та студенти “ДНР” записали звернення до ватажка бойовиків

Про це йдеться в одному з Telegram-каналів.

У зверненні наголошується на тому, що, незважаючи на порушення прав мобілізованих, чоловіки не відмовилися воювати і не втекли після того, як їх відправили на перші лінії оборони, замість третіх. Також йдеться про те, що за три місяці війни з Україною, у них не було жодного звільнювального, а більшість не отримали грошового забезпечення за весь цей час. Також акцентується на ставленні до військовослужбовців - "як до рабів, позбавлених людських прав".

Крім того, дружини мобілізованих "ЛДНР" звернули увагу на те, що в законі про мобілізацію прописані обов'язки мобілізованих, проте нічого не йдеться про їхні права.

Родичі просять відвести батальйони мобілізованого резерву, що знаходяться з моменту призову на передовій, на третю лінію оборони, надати звільнювальні або відпустки військовим, провести медичне обстеження, виключити студентів очної форми навчання з низки військових та забезпечити військовослужбовців гуманітаркою.

Раніше ми писали, що мобілізовані 107-го стрілецького полку, у складі 204 людей записали відеозвернення до ватажка бойовиків Дениса Пушиліна, зазначивши, що вони не підуть воювати в "ДНР", оскільки не хочуть бути гарматним м'ясом.