RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У всьому хочуть звинуватити ЗСУ: окупанти готують провокації на острові Зміїний

Російські окупанти готують провокацію на острові Зміїний з використанням українського катера, захопленого у Бердянську. З нього під українським прапором росіяни планують обстрілювати іноземні цивільні судна.

Про це повідомляє Telegram-канал Військово-Морських Сил ЗС України.

"Поблизу острова Зміїний виявлений один з малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних Сил України, захоплений рашистами в Бердянську на початку вторгнення. Імовірно, ворог намагатиметься використовувати такий катер, ще й під українським прапором, у своїх провокаціях з обстрілом іноземних цивільних суден, а може і прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ворог продовжує повітряну розвідку, намагаючись виявити наші позиції та шукаючи способи протидії вздовж узбережжя Одеської та Миколаївської областей.

Корабельне угруповання ворожих сил у Чорному морі майже без змін, воно продовжує блокувати судноплавство та роботу портів. Крім того, зберігається загроза ракетних ударів та висадки десантів.

Як писав "Апостроф", 24 травня спікер Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що останнім часом у Чорному морі зафіксовано різке збільшення кількості російських кораблів .