RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Росіян вдалося відсунути на колишні позиції: нові подробиці оборони Сєвєродонецька

Російські окупанти не полишають спроб вийти в тил українських військ і порушити логістичне забезпечення Луганщини, проте ЗСУ дає гідну відсіч ворогові – рашистів відсунули на раніше зайняті позиції.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram-каналі.

Зазначається, що було пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається. Також, росіяни понесли значні втрати і змушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки.

Гайдай наголосив, що війська РФ кілька разів впритул обстрілював Сєвєродонецьк, щонайменше три удари були дуже потужними, подекуди розпочиналися вуличні бої.

"Як наслідок, маємо пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляне прилегле селище Синецький, яке місцеві часто називають хутором", - написав він.

Крім того, зафіксовані руйнування в інших містах Луганщини: дев’ять будинків в Гірському, по чотири – в Золотому та Лисичанську. А також у смт Врубівка – 12, селі Оріхове – два.

Голова Луганської ОВА додав, що за минулу добу загалом було відбито вісім атак ворога, знищено п’ять танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та чотири ворожих автомобіля. Підрозділи ППО також знищили БпЛА типу "Орлан-10".

Раніше ми писали, що експерти ущент рознесли плани окупантів по важливому напрямку на Донбасі.