RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Швидкого штурму не буде: експерти ущент рознесли плани окупантів по важливому напрямку на Донбасі

Незважаючи на те, що Сєвєродонецьк не перебуває в осаді, російські війська розпочали прямий наступ на місто в п'ятницю, 27 травня.

Про це повідомляє сайт Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські війська мають невеликі шанси швидко просунуться в самому Сєвєродонецьку, судячи з того, як вони показували себе раніше в операціях у забудованій міській місцевості протягом усієї війни.

"Російські сили продовжують нарощувати позиції навколо міста, але ще не оточили українських захисників. Українські сили продовжують підтримувати оборону на сході України та сповільнили просунення більшості росіян", - йдеться у повідомленні.

У розвідці підкреслили, що, ймовірно, війська РФ продовжать поступовий наступ і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк. Проте, російські операції навколо Ізюма залишаються в безвиході, тому російські війська, ймовірно, не зможуть збільшити темпи свого наступу.

Раніше ми писали, що російська диверсійно-розслідувальна група увірвалася до Сєвєродонецька до готелю "Мир", внаслідок чого тривали бої - українські військові вибили ворога.