RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Країна-агресор не може бути гарантом: Україна жорстко відповіла на маніпуляції РФ у Чорному морі

Російська Федерація цинічно оголосила про псевдо-гуманітарні маршрути в Чорному морі для цивільного судноплавства. Така заява є маніпуляцією. Країна-агресор не може бути гарантом безпеки, адже з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну, порушуючи норми безпеки цивільного судноплавства та міжнародного гуманітарного права РФ, здійснювала обстріл іноземних цивільних суден.

Про це повідомляють Військово-Морські Сили ЗС України.

"Продовжуючи і надалі нехтувати нормами міжнародного Морського права корабельні угруповання рф продовжують блокувати цивільне судноплавство в акваторіях Чорного та Азовського морів, зробивши їх зоною ведення бойових дій. Наразі, у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет рф типу “Калибр” із сумарним залпом до 16 ракет", - йдеться у повідомленні.

У цьому контексті Україна дала жорстку відповідь на цинічну пропозицію агресора.

"Ми не будемо виконувати вигадані правила країни-агресора, підлого вбивці та мародера. Україна є незалежною, демократичною та правовою державою, яка дотримується норм міжнародного права, зокрема міжнародного Морського права", - підкреслив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

Він наголосив, що справді безпечними маршрутами можуть бути лише ті, які узгоджені міжнародними договорами, де гарантами безпеки виступають цивілізовані країни.

Як повідомлялося, у Литві вважають, що НАТО або Рада Безпеки ООН мають створити гуманітарні коридори для постачання зерна з портів України, заблокованих РФ. Крім того, постачання Україні необхідного озброєння дозволило б їй самостійно зняти блокаду.