RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні заарештували активи "Роснафти" на десятки мільйонів

З метою недопущення можливого використання коштів країною-агресором, на підконтрольне "Роснафті" підприємство, що розташоване в Україні, наклали арешт майже на 23 млн грн.

Читайте також: Активізація армії Білорусі на кордоні та оборона Донбасу: онлайн подій війни 28 травня

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора у Telegram-каналі.

"За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду міста Києва накладено арешт на майже 23 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти перебувають на рахунку банківської установи та належать суб’єкту господарювання, утвореному російським ПАТ "Нефтяная компания "Роснефть".

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

У ході розслідування вдалося дізнатися, що власник підприємства, підконтрольного Росії, фінансував збройну агресію РФ проти України. Російський олігарх та інші бізнесмени за допомогою приватного банку в Україні та кіпрських компаній "відмивали" кошти. Допомагав їм українець, якого призначили директором у фіктивному банку і через якого виводили гроші.

Раніше ми писали, що Міністерство фінансів США вимагає від банку-кореспондента JPMorgan не виконувати платіжне доручення РФ, що може призвести до дефолту Російської Федерації.