RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Арестович назвав втрати окупантів у Маріуполі: у Сєвєродонецьку буде ще більше

У вуличних боях за Маріуполь, за який українські бійці боролися майже три місяці, добірні підрозділи російських окупаційних військ втратили близько шести тисяч солдатів, у Сєвєродонецьку смертей може бути ще більше.

Про це заявив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін live".

Він зазначив, що спроби російських військ та бойовиків так званих "ЛДНР" взяти під контроль Сєвєродонецьк та Лисичанськ Луганської області, може закінчитися для них великим кровопролиттям у вуличних боях.

Арестович наголосив, що в Маріуполі, бої за який тривали до 20 травня, окупанти РФ зазнали втрат особового складу в кількості приблизно 6 тисяч людей.

"Вони, звичайно, прагнуть, вони намагаються оточити (Лисичанськ і Сєвєродонецьк — ред.)... Ну ось навіть оточили, замкнули. Що далі? Потрібно йти у вуличні бої. Так вам Маріуполь не навчив, що вуличні бої це 6000 убитих" , приблизно", - сказав Арестович.

Він наголосив на тому, що штурм Маріуполя здійснювали добірні підрозділи російської армії. Йдеться про спецназ, елітні танкові полки та морську піхоту.

Під Сєвєродонецьком та Лисичанськом, за словами Арестовича, воює "збірна солянка" з примусово мобілізованих з "ЛДНР", найманців ПВК "Вагнер" та знекровлених підрозділів ВДВ РФ.

Варто зазначити, що зараз російські війська на Донбасі роблять спроби оточення угруповання українських сил поблизу Сєвєродонецька та Лисичанська Луганської області.

Раніше ми писали, коли, за словами Арестовича, Україна отримає від Заходу важку зброю.