RU  UA

Штурм Сєвєродонецька та обстріли "дороги життя": яка зараз ситуація на Луганщині

Російські війська не полишають спроб вийти на адміністративні кордони Луганської області. Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, який нині повністю контролюється ЗСУ, та обстрілюють трасу Лисичанськ–Бахмут, яку називають дорогою життя.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Продовжуються бої на підступах до Сєвєродонецька. Місто повністю контролюється ЗСУ, тому всі заяви про те, що бої йдуть вже у міській забудові, і взято під контроль деякі райони міста, абсолютно не відповідають дійсності. Я ще раз підкреслюю: будь-які заяви російської сторони про встановлення контролю над окремими районами як Сєвєродонецька, так і Лисичанська – це не більше, ніж інформаційна пропагандистська кампанія, яка не відповідає дісйності", - пояснив Снєгирьов.

За словами експерта, котла навколо Сєвєродонецька та Лисичанська немає. Це визнає і російська сторона, заявляючи про те, що місто оточено з трьох боків. Складною залишається ситуація на трасі Лисичанськ–Бахмут, яку називають дорогою життя.

"Вчора зʼявлялося багато інформації з приводу того, що вона захоплена. Потім ця інформація спростовувалася, потім знову підтверджувалася. Пояснюю, про що йде мова. Росіянам вдалося встановити вогневий контроль над трасою Лисичанськ–Бахмут. Траса фактично прострілюється. На трасу неодноразово виходили російські диверсійні групи. Ба більше, той самий губернатор Луганської області Гайдай був змушений визнати, що ДРГ вдалося навіть поставити там свої блокпости. Але потім ЗСУ вибили російських окупантів з цієї траси", - наголосив Снєгирьов.

Незважаючи на це, російські окупанти не полишають спроб встановити котнроль над трасою Лисичанськ–Бахмут.

"Там якраз найбільш гарячі бої точаться навколо цього району. Тобто російська федерація намагається встановити контроль не тільки над трасою, але й фактично вийти в тил українського угруповання. Натомість, навіть якщо й ця траса буде взята під контроль окупаційною владою, окупаційними військами, то говорити про наявність котла немає ніяких підстав. Є ще виходи – і вони відомі українському командуванню – для проведення логістики і, відповідно, евакуації як військових, так і цивільного населення", - резюмував військовий експерт.