RU  UA

Росія штурмує Сєвєродонецьк не через військові інтереси: названо причину

Взяття Сєвєродонецька для росіян є політичним, а не військовим питанням. Загарбники прагнуть відзвітувати про "деокупацію" так званої "ЛНР", аби генерали могли доповісти путіну позитивну інформацію на фоні провалу "спецоперації" в Україні.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Михайло Самусь.

"Насправді це політичне завдання для росії. Не військове, а політичне. Тому росіяни повідомляють про його взяття. Шойгу, здається, тиждень тому повідомляв, що Сєвєродонецьк уже взятий і це завдання буде вирішено. Очевидно, що генерали намагаються доповісти путіну якусь позитивну інформацію на фоні того, що результатів їхньої так званої "спецоперації" досі немає. Тому вони намагаються вивести хоча б якісь результати", – пояснив Самусь.

За словами експерта, окупанти прагнуть захопити Сєвєродонецьк, аби потім відзвітуватися про "звільнення" так званої "ЛНР".

"Якраз Сєвєродонецьк цікавий для них тим, що можна потім заявити, що взято 100% Луганської області фактично. І таким чином вони можуть оголосити про "деокупацію" так званої "ЛНР", як вони говорять. Тому в тому, що розходиться інформація в повідомленнях нашої сторони та російської, нічого дивного. Українська сторона повідомляє військову інформацію, російська сторона – політичну", додав Самусь.

Для окупантів дуже важливо заявити, що Сєвєродонецьк взятий. Утім з військової точки зору для них це не буде мати жодного значення.

"Насправді, якщо подивитися на тактичну обстановку в цьому регіоні, українська сторона повністю її контролює. Навіть якщо вона відходить на інші рубежі, то це підготовлені рубежі, які з тактичної точки зору більш сприятливі для здійснення оборони. Завдання української армії в цьому районі – стримати максимально російські війська та виграти максимально час, оскільки, ми знаємо, йде процес поставок західного озброєння. Ідуть контрнаступи і контрнаступальні дії української армії на інших напрямках: і на півдні в Херсонській області, і на Харківському напрямку. Тут є важливим розуміти, що Сєвєродонецьк є політичним завданням для росіян і є військовим завданням для української армії", резюмував Самусь..