RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Російські офіцери зазнають нищівних втрат в Україні: як це вдарить по армії РФ

Країна-терорист Росія впродовж повномасштабної російсько-української війни несе рекордні для себе втрати в особовому складі та військовій техніці. Особливо багато полягло офіцерів середнього та молодшого рангу, що посилює проблеми з командуванням окупаційними військами та зменшує його ефективність.

Про це йдеться у зведенні Міноборони Великобританії станом на 30 травня.

Унаслідок нищівних втрат ЗС РФ серед своїх офіцерів під час повномасштабної війни російські командири бригад та батальйонів несуть високий рівень відповідальності за роботу підрозділів, що негативно впливає на них.

Також молодшим офіцерам доводиться керувати тактичними діями найнижчого рівня, тому що в окупаційній армії не вистачає професійних кадрів. Водночас втрата значної частини молодого покоління офіцерів посилить поточні проблеми РФ з модернізацією підходу до командування та контролю.

За даними британської розвідки, батальйонні тактичні групи (БТГ), які відновлюються в Україні з кількох уцілілих підрозділів, ймовірно, будуть менш ефективними через брак молодших керівників.

Крім того, брак досвідчених і надійних командирів призводить до зниження морального духу та поганої дисципліни, через що в лавах окупантів виникають заколоти й бунти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти хотіли розстріляти свого генерала та відмовились виконувати накази. Окупаційний батальйон бунтує через небажання йти в наступ проти ЗСУ.