RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Штурм рашистами Сєверодонецька та відступ на Херсонщині: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Російські окупанти зазнали втрат і залишили позиції в Херсонській області - водночас триває штурм Сєвєродонецька Луганської області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 30 травня.

Противник проводить артилерійські та авіаційні удари по позиціях ЗСУ та об'єктах інфраструктури у Сумській, Чернігівській, Донецькій та Луганській областях. На деяких напрямках (Авдіївка, Курахове, Новопавлівка, Запоріжжя) у ворога не було успіхів у просуванні – окупанти намагаються посилити своє угруповання військ та заповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки.

У ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони противник зазнав втрат і відійшов із населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічним настроям серед військовослужбовців інших підрозділів російської армії. Тим часом окупанти ведуть штурм Сєверодонецька, Тошківки та Устинівки в Луганській області.

Паралельно міністерство оборони Великобританії опублікувало у Twitter актуальну карту боїв станом на 30 травня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України ведуть бої за Сєвєродонецьк Луганської області. Ситуація вкрай важка, на вулицях міста ведуться бойові зіткнення з російськими окупантами.

До цього ми повідомляли, що російські окупаційні війська змінили тактику наступу на Сєвєродонецьк через брак часу. Вони прагнуть отримати результати до дня Росії (12 червня), тож перейшли до вуличних боїв.