RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З лютого в голоді та холоді: "мобілізовані" бойовиками "ДНР" знову скаржаться, що їх кинули на забій - відео

Примусово "мобілізовані" до лав так званої "армії ДНР" жителі тимчасово окупованих територій раніше зверталися до ватажка "республіки" Дениса Пушиліна, але, мабуть, зневірилися і вирішили записати відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням перевірити законність їх "мобілізації".

Відповідне відео публікують у Telegram.

До Путіна звернулися "мобілізовані" в ОРДЛО окупанти, які воювали на Херсонщині від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"За цей час особовий склад долав голод та холод, значний період не маючи ні матеріального, ні медичного, ні продовольчого забезпечення", – скаржаться мешканці окупованих територій.

Вони додали, що процедура мобілізації проводилася без медичного огляду. Серед них є люди з хронічними та психічними захворюваннями, а також багатодітні батьки та опікуни.

"ДНРівці" закликали російську владу "перевірити законність" їх знаходження на передовій, оскільки всі їхні звернення на цю тему командуванням розцінюються як саботаж. Далі кожен із них називав своє ім'я та прізвище та розповідав, чому особисто він не може воювати.

Нагадаємо, в мережі опублікували документ з окупованого Донецька про інформаційну кампанію, покликану підняти бойовий дух військовослужбовців "ДНР" "мобілізованих" для поповнення втрат у рамках так званої "СВО", а також популяризувати службу в "НМ ДНР".