RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Через окупантів у Чорному морі загинули тисячі дельфінів: опубліковано фото

Російські окупанти вбивають не лише українців. Внаслідок війни у Чорному морі загинули тисячі дельфінів.

Читайте також: Дії росіян у Маріуполі ведуть до катастрофи, загине все живе - еколог

Про це повідомляє доктор екологічних наук, начальник дослідницького відділу Національного природного парку "Тузловські лимани" Іван Русєв.

Він зазначив, що останніми тижнями в Чорному морі масово гинуть дельфіни. Частину з них дезорієнтують потужні гідролокатори, інші гинуть внаслідок вибухів бомб та мін. Поранених або загиблих тварин відносить течією на узбережжя Болгарії, Румунії, Туреччини та України.

За словами еколога, аналіз спостережень, відкритих публікацій з України, Туреччини, Болгарії, Румунії та особистих повідомлень закордонних учених за 3 місяці війни дозволяє припускати, що за цей період загинуло кілька тисяч дельфінів.

Русєв навів приклад, про який йому розповіли колеги з Болгарії, коли у гирлі річки Ропотамо в морі з'явилося кілька дельфінів, які не були здатні орієнтуватися.

Деякі з дельфінів мали опіки від вибухів бомб або мін і вони вже не могли зорієнтуватися і, звичайно, не могли шукати собі їжу. Уявіть собі, що дельфін з опіком, що затягнувся, був ще живий на момент цього фото, зробленого на болгарському узбережжі Чорного моря. За оцінками експертів, які їх оглядали, вони могли не їсти не менше 10 днів. Ті, хто не обгорів, отримали внутрішні пошкодження та сильно постраждали”, – йдеться у повідомленні.

Еколог додав, що у Національному природному парку "Тузловські лимани" також стали з'являтися тіла загиблих дельфінів.

Обережно! Чутливий контент!

Раніше повідомлялося, що в Азовському морі фіксується мор риби та морських ссавців, зокрема мертвих дельфінів викидає на берег, що свідчить про наявність збудників захворювань у морській воді.