RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Нова спроба оточити ЗСУ на Донбасі і обстріли Києва: ранкове зведення Генштабу 5 червня

Станом на 6 ранку, 5 червня, на 102-гу добу героїчного протистояння українського народу проти російських окупантів, Росія продовжує обстрілювати з ракет та артилерії об'єкти військової та цивільної інфраструктури на українській території, зокрема у Києві, на Сіверському та Сєверодонецькому напрямку. Також є загроза ракетних та авіаційних ударів з Білорусі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза обстрілів окупантами з території Білорусі, де продовжили до 11 червня проведення перевірки бойової готовності підрозділів ЗС РБ. Зокрема, у Брестській області провели контрольно-тактичне заняття з підрозділами бригади сил спецоперацій ЗС РБ. Там відпрацювали дії підрозділів у міських умовах і подолання водної перешкоди.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв з артилерії інфраструктуру в районах сел Старикове та Катеринівка Сумської області, а також села Кам’янська Слобода Чернігівської області. Рашисти за допомогою безпілотника здійснили розвідувальні дії у цих районах.

На Харківському напрямку підрозділи окупантів зосередили основні зусилля для утримання зайнятих позицій та намагаються блокувати просування ЗСУ до держкордону. Агресор не припиняє вогонь позицій українських захисників біля Харкова. Також рашисти застосували фосфорні боєприпаси у районі села Черкаські Тишки.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Слов’янському напрямку окупанти завершили перегрупування своїх військ і наразі наступають у напрямках Довгеньке – Долина та Бражківка – Вірнопілля.

На Донецькому напрямку противник зосередив основні зусилля на наступу для оточення ЗСУ біля Сєверодонецька і Лисичанська та щоб блокувати основних логістичних шляхів.

На Сєверодонецькому напрямку загарбники з артилерії штурмують Сєвєродонецьк і контролюють східну частину міста. Для захоплення панівних висот, вони намагаються наступати у напрямку Ниркове – Миколаївка.

На Лиманському напрямку ворог наступає у напрямку Святогірська і прагне витіснити українські війська на правий берег річки Сіверський Донець.

На Бахмутському напрямку окупанти перекинули понад 20 одиниць озброєння та військової техніки, щоб доукомплектувати свої підрозділи, які зазнали втрат.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілює передній край оборони та тилові райони ЗСУ, щоб не допустити їх перегрупування.

На Південнобузькому напрямку окупанти замінували узбережжя річки Інгулець.

На Миколаївському напрямку рашисти розгорнули до двох реактивних та двох батарей ствольної артилерії. Вони спробували відновити втрачені позиції на напрямку Сухого Ставка й Лозового, але, замість того, зазнали значних втрат та відійшли.

У Чорному морі знаходиться п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”, готових для здійснення ракетного удару.

Скільки знищено техніки противника

На Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили п’ять атак окупантів і знищили три танки, чотири артилерійські системи, 11 бойових броньованих машин, 26 одиниць автомобільної техніки. ППО збили бойовий вертоліт Ка-52 та два безпілотника типу “Орлан-10”.

На Східному напрямку зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил ліквідували ворожий літак, імовірно Су-34 та безпілотник типу “Форпост” на Південному напрямку. Також ППО Військово-Морських Сил уразили чотири крилатих ракети “Калібр”.

Підрозділи Сил оборони знищили дев’ять повітряних цілей противника за 4 червня. Наразі винищувальна авіація Повітряних Сил патрулює повітряний простір, а ударна авіація успішно надає вогневу підтримку підрозділам ЗСУ на Східному напрямку та в інших визначених операційних районах.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Раніше ми писали, у суботу ввечері, 4 червня, ЗС РФ із реактивної системи залпового вогню обстріляли центр окупованого Донецька.