RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Окупанти безуспішно намагаються наступати в районі Ізюму: карта боїв

Американські експерти з Інституту дослідження війни ISW опублікували карту бойових дій в Україні за 5 червня. Прогрес російських окупаційних військ у прямих штурмах Сєвєродонецька та операціях з його оточення – повільний. ЗСУ у місті успішно провели локальні контратаки.

Про це повідомляє ISW на своєму обліковому записі в Twitter.

За даними американських військових експертів, окупанти зробили серію наступальних операцій на південний захід від Ізюма і біля Лимана, але зазнали поразки. Також вони залишилися на раніше зайнятих позиціях навколо Харкова для оборони та завдання ударів ракетами та артилерією по позиціях Збройних Сил України.

Крім того, дослідники стверджують, що рашисти не штурмували населені пункти Херсонської та Запорізької областей. При цьому вони обстрілювали українські позиції на півдні країни, де з кожним днем зростає активність партизанів, хоч росіяни намагаються обмежити там пересування та доступ до телекомунікацій.

Також ISW повідомляє, що українська влада продовжує переговори щодо того, щоб обміняти полонених українських захисників Маріуполя на бойовиків окупаційної армії.

Фото: twitter.com/TheStudyofWar

Фото: twitter.com/TheStudyofWar

Фото: twitter.com/TheStudyofWar

Фото: twitter.com/TheStudyofWar

ми писали, що за даними ранкового зведення Генштабу ЗСУ за 5 червня, Росія продовжує обстрілювати з ракет та артилерії об'єкти військової та цивільної інфраструктури на українській території, зокрема у Києві, на Сіверському та Сєверодонецькому напрямку.