RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Пропаганда дає збої: що йдеться у методичках ФСБ про війну проти України

Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок, створених російськими спецслужбами, про "правильне висвітлення спецоперації" в України. Однак співробітники ФСБ РФ визнають, що їхній план провалився, і тепер намагаються знайти нові виправдання повномасштабної війни та воєнних злочинів російських окупантів.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Пропагандистські методички російських спецслужб не працюють належним чином, оскільки росіяни досі не розуміють, чому війна була "єдиним способом" для вирішення цілей РФ. Зараз ФСБ у пошуках нових аргументів для пояснення і виправдання російської окупаційної політики.

У своїх методичках співробітники 5 відділу ФСБ цілком правдиво описали наслідки, з якими вони мають справу після вторгнення в Україну:

  • недовіра до російських ЗМІ навіть у РФ,
  • високий рівень пацифізму серед російської молоді,
  • цілковита відсутність підтримки українцями дій російських загарбників.

Тепер російські спецслужби хочуть виправити ситуацію та вважають, що найкращим варіантом буде створення великої кількості пропагандистських відео про "асвабадітєлєй", порятунок тварин, возз'єднання сімей та про інші емоційно навантажені сюжети.

Також одним з популярних способів "відбілити" воєнні злочини РФ відповідно до методички - вигадувати так звані "історії успіху" на окупованих територіях та складати плани з їхньої повоєнної відбудови, яку нібито будуть проводити окупанти.

"А щоб поширювати необхідні наративи на українських територіях, окупанти планують "в умовах заборони російського телерадіомовлення запустити проекти нових медіа і реальні сітки агітаторів". Їм навіть в голову не приходить думка, що жодна пропаганда не зможе змінити ставлення українців до окупантів. Бо ми на власні очі бачили їх "агітацію" бомбами і кулями", - написали в СБУ.

Раніше "Апостроф" показував методичку щодо спілкування з українцями, яку дали окупантам. Російських військових вчили звинувачувати в усьому українську владу та перекладати відповідальність на самих місцевих жителів, однак замість проведення тонких психологічних операцій, росіяни безжально знущались з українського народу, ґвалтуючи жінок та дітей, жорстоко катуючи та вбиваючи людей, викрадаючи все з українських домівок, оскільки самей такий тип комунікації для них більш близький.