RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Український "Халк" одну за одною знищує російську бронетехніку: відео влучних ударів

У мережі показали бійця Національної гвардії, який з українського протитанкового ракетного комплексу "Корсар" філігранно нищить російських окупантів та бронетехніку на Донбасі.

Про це повідомляє Нацгвардія у Facebook.

Як розповіли у НГУ, вправний гвардієць має позивний Халк, він ліквідовує позиції противника з кількакілометрової відстані.

"До вашої уваги робота гвардійця з позивним Халк під час боїв на Донбасі. Професійно володіючи установкою "Корсар" кожним пострілом одну за одною він знешкоджує техніку противника. Робота велася з відстані 2,5 кілометра", - йдеться у дописі.

Протитанковий ракетний комплекс "Корсар", що є розробкою конструкторського бюро "Луч", прийняли на озброєння української армії в серпні 2017 року. Установка призначена для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей будь-яких видів і типів броні (танки, БТРи, швидкісні десантні катери, а також малорозмірні цілі - доти, вертольоти, безпілотники).

ПТРК стріляє на відстань до 2.5 км. При цьому ракета, що летить по лазерному променю - керована.

Нагадаємо, що раніше українські захисники ліквідували чергову позицію реактивної артилерії російських окупантів. Було знищено склад паливно-мастильних матеріалів, знищено зенітно-ракетний комплекс "72" та іншу броньовану техніку.