RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Святогірській лаврі, обстріляній РФ, моляться за здоров'я глави РПЦ: фото з монастиря

Ченці зі Святогірського монастиря Московського патріархату, який нещодавно згорів через дії російського окупаційного війська, зберігають вірність РПЦ моляться за здоров'я Патріарха Кіріла, попри його благословення на війну проти України та масові вбивства мирних українців.

Про це повідомили кореспонденти NYT.

Під час обстрілу Святогірської Лаври, що поблизу річки Сіверський Донець, російськими окупантами загинули два ченці та монахиня, ще декілька людей отримали поранення. Однак це не вплинуло на ченців, які вижили, адже вони продовжують молитися за Патріарха Кіріла та за "усвідомленість" російських окупантів, котрі, на думку священників, "напевно, не розуміють, що роблять, і просто виконують накази".

Водночас деякі з ченців взагалі відмовляються вірити, що їх обстрілюють росіяни: "Ми не можемо бути впевнені в тому, чия сторона б'є. Вони далеко, і нам їх не видно", - так стверджує один із мешканців монастиря, коментуючи черговий удар окупаційного війська по церкві Благословенної Діви.

Разом з цим ченці вважають, що їхні біди йдуть не від країни-агресора Росії, а вірять - "це план Всевишнього, а не рішення російської армії".

Загалом у печерах та підвалах лаврського комплексу зараз ховаються понад 300 людей від ударів російських ракет. Евакуювати монастир майже неможливо, оскільки після постійних ворожих обстрілів уся дорога до лаври розбомблена, як і сам комплекс.

Раніше "Апостроф" опублікував матеріал: Метаістори­чний фейк: як УПЦ розривала стосунки з Москвою. УПЦ намалювала гарну картинку, але реальність трохи інша.