RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні вирахували гвардійця Путіна: брав заручників у Бучі та намагався поставити "гауляйтера"

Російському окупанту заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни та підбурювання до скоєння державної зради (ч. 4 ст. 27 ч. 2, ст. 111, ч. 1 ст. 438 КК України). Слідство вважає, що він брав участь у захопленні заручників у лікарні у Бучі.

Успіхи ЗСУ у Сєвєродонецьку та удар ворога по Харкову: онлайн війни 6 червня

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, військовослужбовець 656 полку оперативного призначення військової частини № 6720 військ національної гвардії РФ брав участь в окупації міста Буча в Київській області.

Разом з іншими окупантами на БМД та іншій військовій техніці вони приїхали до Ірпінської центральної міської лікарні, розташованої у м. Буча. За наказом підозрюваного, з метою залякування працівників та пацієнтів лікарні, загарбники направили великокаліберні кулемети на будівлю медичного закладу.

Після цього разом з озброєними товаришами по службі він увійшов до приміщення і заблокував входи та виходи в будівлю. Захопивши в полон присутніх у лікарні та погрожуючи їм зброєю, підозрюваний змушував одного зі співробітників вступити на посаду мера окупованого міста Буча.

Нагадаємо, співробітники правоохоронних органів України продовжують документувати військові злочини російських окупантів – станом на 3 червня під Києвом знайшли тіла вже 1314 місцевих жителів, яких було вбито агресорами.