RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Літо в Україні буде із "сюрпризами": прогноз синоптика на липень та серпень

Червень може принести в Україну шквали, град і смерчі, а липень і серпень стануть найбільш спекотними і посушливими місяцями літа.

Такий прогноз дає еколог-кліматолог Віра Балабух, пише "Обозреватель".

За її словами, літо буде відзначено погодними "сюрпризами": спекотним і посушливим, проте періодично йтимуть тропічні зливи. Мінлива погода влітку пов'язана з явищем Ла-Нінья, коли холодна течія знаходиться на поверхні Тихого океану.

"Ла-Нінья може спостерігатися рік, рідше два роки поспіль. Цього року очікувалося, що Ла-Нінья перейде у фазу Ель-Ніньо, але цього не сталося. Так що цю течію ми спостерігатимемо третій рік поспіль", - уточнила Віра Балабух.

За словами кліматолога, цього літа температура повітря буде високою з переважанням антициклональної погоди з дефіцитом опадів. Найбільш спекотними та сухими будуть липень та серпень. На зміну посусі прийдуть зливи, під час яких випаде місячна, або навіть дво-тримісячна норма опадів.

"Типові для такої погоди й смерчі. Також для Ла-Ніньї типові і потоки холодного повітря, тому прохолодні дні влітку теж будуть", - прогнозує Балабух.

Як повідомляв "Апостроф", 8 червня в Україні максимальна температура повітря коливатиметься в межах +24+19 градусів. Вночі все ще переважатиме свіжість та прохолода – від +11 до +18 градусів. У більшості областей дощі 8 червня є малоймовірними.