RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Спека та дощі: яких сюрпризів від погоди чекати українцям у червні

Червень в Україні буде теплим місяцем із періодичними зливами та грозами. Також існує ймовірність небезпечних конветивних явищ: шквали, град та смерчі.

Про прогноз погоди повідомив кандидат географічних наук та синоптик Ігор Кібальчич.

У західних областях України середня температура становитиме +18,8…+20,5 °С, у північних близько +20 °С, у центральних регіонах +20,6…+21,5 °С, а на півдні та сході України +21,0…+22,6 °С.

Водночас кількість опадів буде розподілена нерівномірно - найбільше в західних областях, а найменше у південних.

"Зливи у супроводі гроз та подекуди граду неможливо спрогнозувати з досить великою завчасністю. Але за приблизними розрахунками, за червень має випасти 80 - 100% від норми. Отже, у західних областях сумарні значення опадів досягнуть 68 – 108 мм, у північних, центральних та східних областях 61 – 73 мм, на півдні країни 49 – 60 мм", - зауважив синоптик.

Також у червні спостерігатиметься активність атмосфери, тому будуть такі небезпечні погодні явища, як сильні грози, шквали, рясні зливи, крупний град і в окремих випадках навіть смерчі. Ці явища складно прогнозувати, однак вони можуть статися в будь-якій точці України.

Раніше "Апостроф" повідомляв про прогноз погоди на червень від народного синоптика, який прогнозує помірно теплу погоду та наголошує на різкій зміні температурного режиму на початку 3 декади місяця.