RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У "ДНР" розігнали "уряд" і призначали нового "гауляйтера": що про нього відомо

Ватажок т.зв. "ДНР" Денис Пушилін влаштував перетрус у владній вертикалі невизнаної "республіки", відправивши у відставку незаконного "главу уряду" Олександра Ананченка. Слідом за ним пішов і т.зв. "уряд".

Ананченка заслали керувати держсектором, мотивувавши це необхідністю "посилити інтеграційні процеси".

Новим керівником став російський чиновник – директор департаменту промислової політики та проектного управління Мінпромторгу Росії Віталій Хоценко. Раніше він очолював міністерство енергетики, промисловості та зв'язку Ставропілля та брав участь у конкурсі "Лідери Росії" 2018-2019 років.

Віталій Хоценко

Про Хоценка відомо, що він народився 1986 року в Дніпропетровську, був випускником "школи губернаторів", окрім роботи на Ставропіллі, обіймав посади в органах влади Ямало-Ненецького автономного округу.

За даними ВВС, Хоценко - людина, пов'язана з новим "куратором" Донбасу Сергієм Кирієнком. І призначення Хоценка та зміна уряду в "ДНР" відбулася якраз у той час, коли кремлівський "наглядач" приїхав на Донбасі з черговим відрядженням.

Нагадаємо, першого заступника голови адміністрації президента РФ Кирієнка призначили "куратором" відносин Кремля з “Л/ДНР” замість Дмитра Козака ще наприкінці квітня 2022 року.