RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Не лише є-пенсійний: у "Дії" з'являться нові функції

"Дія" працює над запуском нових функцій – незабаром у застосунку з'явиться електронне пенсійне посвідчення, можливість купувати військові облігації та буде розширено список послуг для ВПО.

Про це заявив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік в інтерв’ю Фактам ICTV.

"Зараз ми працюємо над новими послугами у Дії. Наприклад, над впровадженням електронного пенсійного посвідчення – майже закінчили розробку. Планується розширення послуг для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), запуск у застосунку воєнних облігацій та першого функціоналу електронного нотаріату. Ми працюємо і над впровадженням частини сервісів, які планували запустити, але війна змусила змінити пріоритети", - заявив він.

Також Мстислав Банік розповів, що уже було зроблено.

"Ми запустили єДекларацію – коли ти відкриваєш власну справу зі специфічним видом діяльності, то для цього необхідно отримати дозволи. Послуга тепер доступна на порталі та вирішує величезну кількість проблем", - зазначив представник Мінцифри.

За його словами, цей документ на час воєнного стану здатен замінити 374 види дозвільних документів, необхідних для роботи підприємців. Подати єДекларацію в "Дії" можна за декілька кліків, адже вона не потребує розгляду чиновником і людина одразу може почати працювати.

"Ми консультуємо підприємців під час війни – саме за це відповідає сторінка Підтримка бізнесу в умовах війни на порталі Дія.Бізнес. Також надаємо гранти та підтримку мікро та малого бізнесу. Відкрили Дія.Бізнес у Варшаві, куди можуть звернутися не тільки підприємці, а й українці, що потребують допомоги під час війни: житло, робота чи оформлення документів", - резюмував Банік.

Раніше ми писали, що у державному застосунку "Дія" з'явиться кнопка "усиновлення", яка дозволить подати заявку на консультацію щодо цієї процедури. Усі інші функції поступово з'являтимуться в застосунку до кінця серпня.