RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

У "Дії" з'явиться дуже важлива функція для випускників шкіл: названо терміни

У наступному навчальному році випускники зможуть отримати свідоцтва про середню освіту в електронному вигляді у додатку "Дія". Цього року, незважаючи на війну з російськими окупантами, всі випускники отримають свідоцтва про повну загальну середню освіту.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, пише "Укрінформ".

"Всі наші діти прикріплені до своїх шкіл, і якщо вони поїхали в інший регіон або навіть закордон і не можуть зв'язатися зі своїм навчальним закладом, вони можуть долучитися до будь-якої дистанційної школи, і ця школа замовлятиме для них свідоцтво. діти у будь-якому разі мають отримати свідоцтво. Цим займається навчальний заклад, це робить його керівництво, тож проблем із цим бути не повинно", - пояснив Бабак.

Наступного навчального року планується формування документів про освіту в електронному вигляді, що відображатиметься у додатку "Дія".

"Ми хотіли запустити електронний атестат у Дії, але зараз фізично не встигаємо цього зробити, тому що одночасно потрібно робити зміни щодо державних реєстрів та в законодавстві, щоб отримати доступ до реєстрів. Але наступного року, я думаю, ми зробимо, щоб документ про освіті був в електронному вигляді у Дії ”, - резюмував Бабак.

Читайте також матеріал "Апострофа": Як вступити до вузу в умовах війни: ноу-хау для українських абітурієнтів.