RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія піднімає ставки: що стоїть за смертним вироком іноземцям у ЗСУ

Винесення "судом" так званої "ДНР" смертного вироку іноземцям, які брали участь у війні з російськими окупантами у складі ЗСУ, є підвищенням ставок у переговорному процесі з боку Росії.

Таку думку висловив радник Міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Він нагадав, що держсекретар США Ентоні Блінкен у Twitter висловив стурбованість винесенням смертного вироку іноземним громадянам на окупованому РФ Донбасі і закликав Росію дотримуватися норм гуманітарного права.

"І сьогодні він анонсував розмову з міністром закордонних справ Кулебой. Тому я думаю, що нашу зовнішньополітичну позицію буде дуже чітко скоординовано зі Сполученими Штатами Америки, з Британією, і я думаю, що взагалі з усім Європейським Союзом", - зазначив Денисенко.

Радник міністра внутрішніх справ наголосив, що насправді суд над іноземцями – це підвищення Росією ставок у переговорному процесі, вони використовують їх як заручників.

Як повідомляв "Апостроф", вже на початку березня в Україну прибуло 40 тисяч іноземних військових. Добровольці продовжують їхати до нашої країни, щоб допомогти відстояти свою свободу та перемогти російських окупантів.