RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Бойовики "ДНР" винесли смертний вирок трьом іноземним добровольцям: озвучено імена

У четвер, 9 червня, так званий "верховний суд ДНР" ухвалив перший вирок учасникам Іноземного легіону Збройних сил України. Трьох добровольців засудили до страти.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Маріонетки Кремля засудили на смертну кару британців Ейдена Асліна та Шона Піннера та марокканця Саадуна Брагіма.

Варто зазначити, що таке сталося вперше. Засуджені в "суді" псевдореспубліки до страти іноземці оскаржуватимуть "вирок" - про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Також у мережі з'явилося відео винесення "вироку".

28-річний Ейден Аслін брав участь в обороні Маріуполя та іноді публікував відеоролики, в яких розповідав, що відбувається в обложеному місті. Британець приїхав до України ще 2018 року, закохавшись у дівчину з Миколаєва. Він служив у ЗСУ понад три роки та під час вторгнення Росії вже перебував на Донбасі, пише Daily Mail.

Нагадаємо, раніше, на кремлівському телеканалі "Росія 24" показали звернення двох британських добровольців Шона Піннера та Ейдена Асліна, які попросили обміняти їх на Віктора Медведчука.

Тоді британський уряд заявив, що не має наміру сприяти в такому обміні. Міністр у справах Північної Ірландії Брендон Льюїс в ефірі SkyNews дав зрозуміти, що добровольці самі зробили свій вибір, вирушивши воювати.