RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Мобілізація 2022: кого беруть насамперед і як призивають тих, хто не служив

В рамках масштабної мобілізації, яка була продовжена до 23 серпня, в Україні можуть призвати до лав армії навіть тих громадян, які не проходили службу.

"Апостроф" розповідає, як проходить мобілізація в Україні та кого насамперед призовуть до армії.

Призов по мобілізації є обов’язковим для військовозобов’язаних. Разом з тим, як запевняють у центрах комплектації, першочергово надається перевага мотивованим, з високими морально-діловими якостями та відповідною підготовкою громадянам.

Для того, щоб відбулася комплектація бойових військових частин, у чоловіків перевіряють наявність досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю.

Тих громадян, які не проходили службу у лавах армії, відправляють до навчальних центрів, щоб вони мали змогу пройти курси з метою підготовки за необхідними спеціальностями. Добровольці, які мають бойовий досвід, звертаються до військкомісаріатів або військової частини, яку обрали.

Військовозобов’язані громадяни, що мають досвід прохождення служби або залучались на навчальні збори раніше, можуть бути направлені відразу до військових частин. Центри комплектації особового складу заспокоюють та зазначають, що непідготовлених чоловіків направляють на навчання. Ця категорія військовозобов’язаних громадян навчається у спеціалізованих центрах, на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при ВВНЗ (офіцери запасу).

Раніше ми розповідали, які категорії українців не потрапляють під обов’язкову мобілізацію.