RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Зняття заборони на виїзд військовозобов'язаних: Зеленський відповів на петицію

Заборона на виїзд військовозобов’язаних чоловіків з України буде скасована після завершення воєнного стану.

Таку відповідь на петицію залишив очільник держави Володимир Зеленський.

Зокрема, на сайті президента створили петицію-звернення із закликом скасувати заборону на виїзд військовозобов’язаних чоловіків з України. Автор зазнаначав, що законодавчі ініціативи влади мають ознаки відмови від цінностей свободи, змушуючи українців примусово воювати проти російських військ.

"Не потрібні Україні, країні вільних свідомих людей, методи тоталітарних деспотій. Ми спостерігаємо черги до воєнкоматів добровольців, яких відправляють додому чекати вакансій. При цьому ті ж воєнкомати полюють на чоловіків біля торгівельних центрів, щоб вручити їм повістки. З якою метою? Тільки хабарі – нічого іншого логіка не підказує", - продовжив автор у петиції і також закликав переглянути порядок призову під час мобілізації, щоб пріорітет спочатку надавався добровольцям.

10 червня президент України Володимир Зеленський відповів на звернення та зазначив, що заборона виїзду буде скасована після завершення воєнного стану. Коментуючи пріоритет призову під час мобілізації добровольців очільник держави заявив, що дав доручення Кабінету міністрів "опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян, запобігання і виявлення можливих правопорушень, пов’язаних з корупцією".

Раніше ми розповідали, що петиція про скасування заборони на виїзд з України чоловіків набрала 25 тисяч підписів.