RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Медична допомога під час війни: як потрапити на прийом до вузького спеціаліста

Національна служба здоров'я України спростила умови доступу до безкоштовної медицини під час війни, навіть для тих українців, яким довелося переїхати до іншого міста.

Про це йдеться у повідомленні НСЗУ у facebook.

Для цього зараз потрібно зробити лише два кроки.

1. Отримати напрямок

Напрямок виписує сімейний лікар або лікар, який вважає, що потрібне залучення спеціаліста іншої спеціалізації.

Якщо ви переїхали і фізично не можете відвідати лікаря, щоб отримати направлення, ви можете звернутися до нього по телефону або через месенджер.

Лікар випише направлення дистанційно, якщо має доступ до електронної системи охорони здоров'я.

Або, якщо ви переїхали, направлення можна отримати у сімейного лікаря, який працює у найближчому закладі первинної медичної допомоги, який має договір з НСЗУ. Укладати нову декларацію не потрібно. Запишіться на прийом, надайте свої дані сімейному лікарю, з яким укладено декларацію, розкажіть лікарю, що вас непокоїть.

Під час воєнного стану на рівні з електронними направленнями діють паперові. Якщо в лікарні тимчасово немає доступу до системи охорони здоров'я, лікар випише паперове направлення.

2. Знайдіть лікарню

Отримати безкоштовну медичну допомогу можна у будь-якій лікарні, яка уклала договір із НСЗУ на відповідний пакет послуг. З направленням можна звернутися до лікаря у будь-якому регіоні та у будь-якому закладі.

Якщо не знаєте, де знайти потрібного спеціаліста, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Перед візитом зателефонуйте до обраної лікарні та уточніть, чи є там потрібні фахівці, запишіться на прийом. Або запишіться через медичну інформаційну систему, якщо це дозволяє лікарня.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що українці, які постраждали від повномасштабної російсько-української війни, зможуть отримати професійну допомогу від соцпрацівників, юристів та медиків зі складу мобільних бригад .